Kindercoaching

Kindercoaching

Kletsen met iemand anders, iemand die niet je papa, mama, opa, oma, juf of meester is. Hoe fijn zou dat zijn?!

Iemand die er is, speciaal voor jou. Iemand die met je meekijkt naar jouw (hoog)gevoeligheid. Samen onderzoeken op welke manier jij (hoog)gevoelig hebt, waar je valkuilen liggen, wat je daarbij nodig hebt en hoe je ermee om kunt gaan. Iemand die graag naar jouw verhaal luistert, maar ook iemand die het helemaal oké vindt als je liever voor iets anders komt dan kletsen, denk daarbij aan: schrijven over dat waar je mee zit, je verhaal vertellen door middel van een tekening, een waardevol spel spelen, knutselen et cetera. Iemand die je helpt te laten inzien hoeveel kwaliteiten je al in je hebt en hoe jij deze kunt gebruiken bij een situatie die op dit moment nog veel aandacht en energie van je vraagt.

De meeste kinderen komen bij mij voor:

Vermoedens van of het leren omgaan met (hoog)gevoeligheid (HSP)
(de thema’s waar je aan kunt denken zijn):

- Prikkelverwerking
- Emoties en gevoelens
- Werken aan het Zelfbeeld
- Werken aan het Zelfvertrouwen
- (Faal)angst

Wat levert het op?

Ik bied je de ruimte om je verhaal te vertellen op een manier die goed bij jou past. Denk hierbij aan schrijven, praten, tekenen, een spel spelen, knutselen et cetera. Ik luister graag naar je vanuit: openheid, rust, zachtheid en zonder oordeel. Je zal merken dat je daardoor al snel (kleine) stapjes vooruit maakt én lekkerder in je vel gaat zitten.

Iedereen is een 10, dus jij ook!

Neem voor meer informatie over Kindercoaching vrijblijvend contact met me op.

Ervaring van een klant

Toen onze zoon in de brugklas van de middelbare school vastliep en met zichzelf in de knoop raakte – onder meer door de enorme overstap van groep 8 naar het vwo en de daarop volgende maanden thuisonderwijs vanwege de coronacrisis – hebben wij hulp gezocht op diverse fronten. Voor het sociaal-emotionele deel zijn wij bij Esmy van Kindercoachpraktijk in je Kracht terecht gekomen. Esmy heeft eerst uitgebreid onze casus in beeld gebracht door een intake met zowel ons als onze zoon. Wij voelden ons daarin gehoord en serieus genomen. Daarna heeft Esmy een aantal sessies met onze zoon begeleid waar hij met veel plezier naartoe ging en vandaan kwam. Hij geeft hierover aan dat hij het steeds erg fijn vond om met Esmy te praten en geleerd heeft om beter met zijn emoties om te gaan. In combinatie met de elders ingeschakelde hulp op pedagogisch-didactisch gebied is onze zoon veel beter in zijn vel komen te zitten. Esmy heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd door onze zoon met oprechte aandacht en zorg te begeleiden. Wij zijn als ouders steeds meegenomen in de voortgang, waarbij Esmy zeer discreet rekening hield met de vertrouwensband die zij inmiddels met onze zoon had opgebouwd. Wij bevelen Esmy van harte aan bij ouders die op zoek zijn naar een professionele kindercoach die met het hart op de goede plek een kind écht weer in zijn of haar kracht kan zetten.

Goed om te weten

Prikkelstorm
Adiona

Copyright © 2021 – 2022 Kindercoachpraktijk in je Kracht!
Algemene Voorwaarden en Privacyreglement.