Over Esmy

Meer over Esmy

Mijn naam is Esmy van der Meijden - van de Ven. Ik ben 28 jaar oud (1994), getrouwd met Jeroen en samen zijn we trotse ouders van onze dochter, Juul. Met z'n drietjes wonen we in Kerkdriel.

Mijn werkleven ben ik in 2014 begonnen als administratief medewerker in het speciaal onderwijs. Hier heb ik bijna vijf jaar met heel veel plezier gewerkt. Ik mocht het visitekaartje zijn aan de receptie, administratieve vragen van het personeel beantwoorden en verwerken en vooral veel contact met ouders, kinderen en andere bezoekers van de school. Na verloop van tijd begon ik mezelf af te vragen: "is dit het nou? Wil ik dit voor de rest van mijn leven blijven doen?" Nouja, je kunt het antwoord misschien al raden. Hoewel ik mijn werk bij de administratie heel leuk vond, hoor, maar diep van binnen voelde ik dat er meer in mij zat. Ik wilde niet meer aan de zijlijn toekijken hoe andere er voor de kinderen waren, maar ik wilde dat zelf ook! Daarom heb ik toen besloten mezelf te laten omscholen tot onderwijsassistent.

Die opleiding heb ik in 2018 met succes afgerond en in 2019 ben ik begonnen als pedagogisch medewerker binnen de kinderopvang. Een spannende nieuwe uitdaging, maar YES!!!! nu kon ik er ook écht voor de kinderen zijn. De kinderen verzorgen, met ze spelen, heel veel knuffels geven en terugkrijgen en hun ontwikkeling volgen en stimuleren, heerlijk! Ik heb dan ook ontzettend genoten van dit vak, maar je voelt 'm misschien al aankomen er begon eind 2020 toch weer iets te kriebelen. Wat dat was, wist ik toen nog niet precies. Ik was in die tijd ook zwanger van Juul en mijn focus lag vooral op het genieten van die zwangerschap.

Maar toen bleek dat ik vanwege corona bij 28 weken zwangerschap al moest stoppen, vanwege de toen geldende maatregelen, gaf dat ineens heel veel tijd om -naast heel erg genieten- eens naar die "kriebels" te kijken. Waarom waren die er? Wat wil ik dan? Om eerlijk te zijn heb ik niet eens heel diep hoeven graven en was ik er al snel achter dat ik meer diepgang zocht en meer met kinderen en ouders 1-op-1 bezig wilde zijn, omdat ik ze zo nóg meer aandacht kan geven. Daar kwam het beroep 'kindercoach' om de hoek kijken. Schot in de roos, hier begon mijn vlammetje direct van te branden. Zo kwam ik terecht bij Sonnevelt opleidingen en hier heb ik in 2021 de opleiding tot kindercoach gevolgd. In de vrije uurtjes ben ik begonnen met het opzetten van mijn eigen praktijk en zie hier, daar ben ik dan!

Sinds januari 2022 mag ik mezelf ook prikkelstormcoach noemen. Dit geeft mij de mogelijkheid om met jou als ouder én met je kind op een laagdrempelige manier te gaan kijken naar je (hoog)gevoeligheid/(HSP) en je prikkelverwerking.

Wist je trouwens dat deze twee onderwerpen ook heel dicht bij mezelf liggen? Ik ben namelijk ook HSP en prikkelgevoelig. In de afgelopen 28 jaar heeft dit me dan ook al de nodige uitdagingen bezorgd. Maar, ik heb daardoor ook al heel veel mooie inzichten gekregen en hiervan mogen leren. Het heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben. En het leuke is, ik leer nog elke dag nieuwe dingen bij. Ik ben heel dankbaar dat ik mijn kennis, ervaringen en inzichten mag delen met ouders en kinderen, zodat zij zich weer lekkerder in hun vel gaan voelen en hun HSP en prikkelgevoeligheid gaan zien als kracht in plaats van als klacht. Want weet, je hoeft het niet alleen te doen!

Wist je al dat Esmy:

– een echte huismus is
– het soms heerlijk vind om alleen te zijn
– heel blij word van de lente en de herfst 
– dol is op chocolade, echt HEERLIJK!
– vanaf september het liefst al kerstmuziek luistert en de kerstboom wil opzetten!
– zelf ook HSP is en dit pas sinds begin 2021 weet
– zichtbaar zijn MEGA spannend vindt
– heel blij word van kaarsjes in huis
– geen alcohol drinkt
– dansen super leuk vindt

Copyright © 2021 – 2022 Kindercoachpraktijk in je Kracht!
Algemene Voorwaarden en Privacyreglement.